nieuws

nieuws

Beren in de lucht

wind festivalPosted by boy van dijk Thu, October 09, 2014 19:12:14

Beren in de lucht

Door Frank Grootemaat

Gepubliceerd: Dinsdag 07 Oktober 2014


Wie dit weekend nietsvermoedend naar het strand bij paal 19 en 20 ging, keek wel even vreemd op.Vanwege het allereerste Wind-festival hing de lucht vol met bijzondere vliegers, waarbij een gigantische Winnie de Poeh een van de opvallendste verschijningen was. Mede door het prima weer trok het evenement, dat werd georganiseerd door de plaatselijke ondernemersvereniging, flink wat bezoekers. Er waren tal van activiteiten. Zo konden kinderen hun eigen vliegers maken.

Het is de bedoeling dat het festival een jaarlijks terugkerend evenement wordt.

bron: texelplaza.nl  • Comments(0)//nieuws.windfestivaltexel.nl/#post1

Publiek komt massaal af op eerste Wind Festival

wind festivalPosted by boy van dijk Thu, October 09, 2014 19:06:56

Publiek komt massaal af op eerste Wind Festival

ma 6 okt 2014, 11:27

Reusachtige walvissen, spoken, beren en prachtige figuren, de lucht van De Koog was er mee bezaaid tijdens het eerste Wind Festival Texel dat dit weekend werd gehouden op het strand bij paal 19 en 20. Mede door het prachtige nazomerweer kwamen bezoekers massaal op het evenement af. Het Wind Festival werd georganiseerd door de jonge garde van de Ondernemersvereniging De Koog Badplaats.

'Wie had gedacht dat het festival zo'n succes zou zijn? Wat een heerlijk gevoel', zegt Morten Eschweiler van de organisatie tijdens het opruimen op zondag. Ook de deelnemende vliegeraars kijken tevreden terug. 'Ik ben op meerdere festivals geweest, maar dit was uitstekend geregeld. Zeker voor een eerste keer', vertelt een deelnemer van het Mascotte Kite Team (onder meer verantwoordelijk voor een gigantische walvis). Tijdens het weekend waren er tal van activiteiten zoals kitesurfen, vliegers maken en rijden met een kitebuggy. Het is de bedoeling dat het Wind Festival een jaarlijks terugkerend evenement wordt.

bron:texelse courant

  • Comments(0)//nieuws.windfestivaltexel.nl/#post0